Cikk Hozzászólások

Zöld Izrael » Természetvédelem

Izraeli kémnek véltek egy döglött gyurgyalagot

Izraeli kémnek véltek egy döglött gyurgyalagot

A hírszerzőnek nézett madár, egy méhfaló gyurgyalag egyik lábán fémgyűrű volt “Izrael” felirattal. Az állat élettelenül hevert egy mezőn Törökország délkeleti részén, Gaziantep városának közelében, amikor rábukkantak a falusiak. Azt nem tudni, hogy átfutott-e agyukon, vajon van-e olyan ország, amely kémein feltünteti kilétét, de azt igen, hogy gyanúsan nagynak találták a madár csőrén a légzőnyílásokat és úgy vélték, mikrocsipet építhetett bele az izraeli titkosszolgálat. A falusiak értesítették a rendőrséget, az meg a kémelhárítást, míg végül a török … Teljes cikk »

Kategória: Állatvilág, Hírek, Természetvédelem

Kiszáradhat a Jordán folyó

Kiszáradhat a Jordán folyó

Már a jövő évtől kiszáradás fenyegeti a Jordán folyót – hangzott el hétfőn egy a Jordán környezet- és vízvédelmével foglalkozó nemzetközi konferencián, Ammanban. A mintegy 180 résztvevő – akik két napon át a folyó megmentéséről tanácskoznak – egy jelentést vitat meg, amely a maga nemében az első ilyen vizsgálat, és konkrét javaslatokat tartalmaz az Izrael, Szíria és Jordánia által rendkívüli mértékben kizsákmányolt folyó “rendbehozatalára”,  felmérve ennek lehetséges költségeit is. A környezetvédők azzal vádolják Izraelt, Jordániát és Szíriát, … Teljes cikk »

Kategória: Természet, Természetvédelem

The Israel Nature and Parks Authority

The Israel Nature and Parks Authority

The Spirit of the Land Conservation of Nature, Landscape, and Heritage in Israel The Israel Nature and Parks Authority (INPA) is a governmental body charged with the protection of nature, landscape and heritage in Israel. To carry out these functions properly, the INPA has three main goals: 1. Protection of biodiversity, ecosystems and landscapes in national parks, nature reserves and open spaces. 2. Protection of heritage sites in national parks and nature reserves and fostering them for the benefit … Teljes cikk »

Kategória: Kiemelt, Természet, Természetvédelem