Cikk Hozzászólások

Zöld Izrael » Környezet, Természetes erőforrások » Zsidók és palesztinok együtt imádkoztak esőért

Zsidók és palesztinok együtt imádkoztak esőért

Öt éve nem volt akkora szárazság Ciszjordániában, mint az idén. A térségben akadozik a vízellátás. Rabbik, imámok és lelkészek együtt könyörögtek a csapadékért.
Rabbik, imámok és lelkészek együtt imádkoztak esőért a Palesztin Nemzeti Hatóság fennhatósága alá tartozó Ciszjordániában. A zsidó-muszlim-keresztény közös imádkozásra Walajeh faluban került sor, Betlehem közelében november 11-én.
Izraelben és a palesztin térségben az idén kevesebb eső esett, mint az elmúlt hat év közül ötben. A szárazság elhúzódó vízhiányt okoz, a víztartalékok nem fedezik Izrael és a palesztin területek igényeit. Izraeli kutatók nemrég hozták nyilvánosságra, hogy az ország népszerű “esőgyártó” technológiája, a felhőmagvasítás igazából nem termel csapadékot (erről lásd Még az esőtánc is hatékonyabb a felhőmagvasításnál című OzoneNetwork cikket.)
A vízhiány nemcsak Izraelt és a szomszédos országokat fenyegeti, az arab világ a Föld egyik legszárazabb térségének számít. Az Arab Fórum a Környezetért és Fejlődésért (AFED) jelentése szerint a Közel-Keleten csak Irakban lesz úgy-ahogy biztonságos a vízellátás. 2015-re a Közel-Kelet arab lakosságának csak 500 köbméter víz áll majd rendelkezésére évente: ez kevesebb mint egytizede a fejenkénti hatezer köbméteres világátlagnak.
Forrás: http://www.origo.hu/

Írta

Kategória: Környezet, Természetes erőforrások · Cimkék: , , ,

Hozzászólás lezárva.