Cikk Hozzászólások

Zöld Izrael » Zöld energia, Zöld Tech » Az első napelemes-hibrid erőművet hamarosan átadják

Az első napelemes-hibrid erőművet hamarosan átadják

A projekt az izraeli Számár kibucban kapott helyet és több szempontból is különleges az építmény. Az erőmű ékköve egy virágot illusztráló torony lesz.

A hatékonyabb napelemek használatával kisebb területre volt szükség a telepítéshez. Napközben a 30 napelem a 30 méter magas toronyba gyűjti össze a nap energiáját, mely a naphőt hasznosítja a villamosenergia generálásához, mellyel 70 otthont lát el energiával. A terv legfontosabb különlegességeként a torony magában foglal egy mikroturbinát is, melyet a naphő képes meghajtani. A mikroturbina biodízellel, földgázzal és biogázzal is működik.
A hibridrendszer így a nap 24 órájában képes áramot termelni, állandó mennyiségű elektromos energiát biztosítva az otthonoknak. Másik előnye, hogy a mikroturbinának köszönhetően nem kell rákötni a hálózatra, több kis közösség hasznát venné.
A rendszer hivatalos átadása június 24-én lesz közjogi méltóságok és a média meghívásával. Ezután még csak pár napig működik élesben, a teszt eredményeitől teszik függővé a végleges üzembe helyezést.

Forrás: altenergia.hu

Írta

Kategória: Zöld energia, Zöld Tech · Cimkék: , , , ,

Hozzászólás lezárva.